Schophooligan brengt kerst door in cel

De 19-jarige hooligan die woensdag de bekerwedstrijd Ajax - AZ verstoorde brengt de kerstdagen door in de cel. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft zijn hechtenis zaterdag met veertien dagen verlengd.

Het Openbaar Ministerie heeft ook alvast bepaald dat de Almeerder op dagen waarop Ajax speelt niet in de buurt van de ArenA of in het centrum van Amsterdam mag komen. Hij moet zich dan melden op het politiebureau, meldt het OM in Amsterdam zaterdag.

De Almeerder staat donderdag terecht op een snelrechtzitting bij de politierechter wegens poging tot zware mishandeling en het overtreden van zijn stadionverbod. De man viel in de wedstrijd AZ-keeper Esteban aan. Die kon een schop ontwijken en trapte zelf twee keer op zijn belager in.

Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd na het incident gestaakt, toen Ajax met 1-0 voor stond. De Alkmaarse ploeg stapte van het veld toen Esteban rood kreeg wegens het schoppen door de hooligan. De rode kaart is door de aanklager betaald voetbal van de KNVB inmiddels geseponeerd.

De voetbalbond buigt zich nog over de vraag wat er met de wedstrijd moet gebeuren. Vrijdag werd bekend dat geen van beide ploegen uit de bekercompetitie wordt gezet. Aanstaande woensdag beslist de bond of de wedstrijd wordt uitgespeeld, overgespeeld of dat 1-0 tussenstand de eindstand wordt.


Schophooligan brengt kerst door in cel (Foto: Novum)