'Nieuwe sanctie voor 't Hofnarretje'

Het kinderdagverblijf waar de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak werkte, krijgt een nieuwe sanctie opgelegd. Het kinderdagverblijf krijgt maandag een brief van de gemeente Amsterdam waarin staat wat de sanctie is, meldt de NOS.

Er zouden nog steeds tekortkomingen zijn. Zo wordt het protocol kindermishandeling nog altijd niet goed nageleefd. Ook is er volgens de NOS vrijwel geen management omdat twee leidinggevenden met ziekteverlof zijn. De derde, directeur Henk Lustig, kondigde twee weken geleden zijn vertrek aan.

Hij zei dat hij niet genoeg bevoegdheden heeft om de crèche goed te kunnen runnen. Lustig was aangenomen om het slechte imago van het kinderdagverblijf op te poetsen.

Twee weken geleden werd bekend dat 't Hofnarretje (dat tegenwoordig Vlinderheuvel heet) een boete van dertigduizend euro moet betalen omdat een van de vestiging niet aan alle eisen voldoet. Zo hadden de opvangkrachten nog geen cursus gevolgd in het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.

De sanctie was het gevolg van een inspectie die werd gehouden vanwege de aanhouding van Robert M. en andere verdachten in de Amsterdamse zedenzaak. Na die inspectie kreeg het kinderdagverblijf een dwangsom opgelegd en tijd om zaken te verbeteren. Omdat dit niet snel genoeg gebeurde, moet de crèche betalen.