Natalie Portman kwaad over ontslag regisseuse

Natalie Portman is boos dat Patty Jenkins is ontslagen als regisseuse van Thor 2. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De actrice kan zelf niet uit het project stappen, want ze is contractueel verplicht ook in de tweede film over de Noorse dondergod te spelen.

De 30-jarige Portman was dit jaar in Thor te zien als Jane Foster, het liefje van Thor. Thor werd geregisseerd door Kenneth Branagh, die bedankte voor deel twee. Portman had er bij filmstudio Marvel op aangedrongen om Jenkins aan te nemen als regisseuse van het tweede deel. De studio had Portman niet op de hoogte gesteld van het ontslag van Jenkins en probeert de onvrede bij de actrice nu weg te nemen door haar te betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe regisseur.

Marvel Studios maakte begin december bekend dat Jenkins uit het filmproject is gestapt. De 40-jarige regisseuse zei in een reactie geen ruzie te hebben met Marvel, maar volgens geruchten is Jenkins uit het niets ontslagen.

Waarom Jenkins van het project werd gehaald, is onbekend. Marvel overweegt nu Daniel Minaha en Alan Taylor voor de baan, beide bekend van de tv-serie Game of Thrones. Chris Hemsworth speelt in Thor 2 weer de titelrol. De film moet in 2013 in de bioscopen draaien.