Tweeduizend man bij stille tocht voor kassameisje

In Almelo hebben dinsdagavond ruim tweeduizend mensen meegelopen in de stille tocht voor het kassameisje dat vrijdag werd doodgeschoten in een filiaal van C1000 in winkelcentrum Schelfhorst. De tocht begon rond 18.15 uur bij het winkelcentrum.

Voorafgaand aan de stille tocht hield burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld een toespraak. Ze zei onder meer dat het 'prachtig' is dat heel Nederland meeleeft. "Iedereen hield van Ashana. We hebben allemaal verdriet. We hebben elkaar nodig vanavond." Ze zei ook dat er over de schietpartij nog veel vragen zijn. "Op sommige vragen zullen we misschien wel nooit een antwoord krijgen. Maar een ding weet ik zeker: Ashana zal nooit vergeten worden."

De route van ongeveer drie kilometer ging door de wijk de Schelfhorst en voerde ook langs het huis van het slachtoffer. De tocht eindigde weer bij het winkelcentrum aan het Binnenhof. De tocht is een initiatief van familie en vrienden van het 18-jarige slachtoffer. Deelnemers werd verzocht een witte of roze roos mee te nemen.

De 25-jarige schutter, een agent in opleiding, pleegde na de schietpartij zelfmoord. Hij gebruikte bij de moord en de zelfmoord zijn dienstwapen, zo meldde het Openbaar Ministerie eerder dinsdag.