Spits wordt zwaar

De ochtendspits pakt dinsdagochtend zwaar uit, maar niet zwaarder dan maandag al werd verwacht. Een woordvoerder van de ANWB rekent op 350 tot 400 kilometer file.

Op de A9 staat wel een flinke file doordat de spitsstrook tussen Heerhugowaard en Akersloot door een technische storing dicht bleef. Rond 07.15 uur was dat probleem opgelost, maar er stond even voor 07.45 uur nog wel dertien kilometer file met een halfuur vertraging.

In de ochtend moeten automobilisten volgens Weeronline in heel Nederland rekening houden met windstoten tot honderd kilometer per uur. "We hebben in de vroege ochtend in het hele land aan een stuk door regen gehad. Die trekt nu weg, maar nu trekken flinke losse buien het land binnen", zegt een woordvoerder.

Die buien zijn heftiger en kunnen automobilisten verrassen. "Door de combinatie van regen en wind kan het zicht ook ineens flink teruglopen." In de middag wordt het in het hele land een stuk rustiger. Alleen in Noord-Holland en Friesland blijft het flink waaien.

Vrijdag kan Nederland ook worden getroffen door een storm. "Maar daar is nu nog weinig van te zeggen. De storm kan evengoed op een flinke afstand voorbij trekken waardoor het hier dan alleen maar waait."


Spits wordt zwaar (Foto: Novum)