Uitslagen Eredivisie speelronde 16

Dit weekend werd in de Eredivisie de zestiende speelronde afgewerkt. Alle ploegen uit de top vijf wisten hun wedstrijden te winnen, waardoor in de top niets veranderd. In de kelder van de competitie wisselden Excelsior en VVV-Venlo van plaats.

VVV-Venlo heeft vanmiddag de Limburgse derby met Roda JC gewonnen. In eigen huis waren de Venlonaren met 2-0 te sterk voor hun provinciegenoot. Bovendien steeg de club een plekje, waardoor Excelsior nu weer laatste staat.

Roda JC kwam het beste uit de startblokken en had na twee minuten al de mogelijkheid om op 1-0 te komen. Donald werd bediend door Vormer, maar slaagde er niet in om doelman De Vogt te verschalken. Grote kansen vielen er vervolgens niet te noteren, maar er viel wel een doelpunt. Maguire verzilverde namelijk een strafschop, nadat doelman Kieszek Musa onderuit haalde en de rode kaart kreeg.

In de tweede helft bleef Roda JC het VVV-Venlo lastig maken. Zo kregen Vormer en De Beule goede kansen op de gelijkmaker, maar de schoten werden allemaal gekeerd door De Vogt. De sluitpost van de Venlonaren werd de held van de middag toen hij een strafschop van Junker stopte. Het feest was compleet tot Linssen, de enige Limburger in de derby, voor de 2-0 tekende.

FC Twente boekte dit weekend een moeizame zege op N.E.C. Nijmegen geboekt. De wedstrijd kwam pas in de tweede helft op gang en resulteerde uiteindelijk in een 2-0 zege voor de Tukkers.

De thuisploeg mocht niet klagen dat het bij rust nog 0-0 stond. N.E.C. Nijmegen kreeg de grooste kansen, waarbij Zeefuik minimaal twee keer had moeten scoren. Aan de andere kant stelde Chadli doelman Babos op de proef met een volley, maar ook deze werd gekeerd.

Na de pauze werd Janko door trainer Adriaanse ingebracht, wat voor de nodige aanvallende impulsen zorgde. Dit leverde uiteindelijk ook de 1-0 op, nadat De Jong vrij kon opkomen en vervolgens de bal tegen de touwen schoot. In het vervolg was N.E.C. Nijmegen nog wel dichtbij een gelijkmaker, maar na de 2-0 van Chadli was hier weinig meer van over.