'Weer directeur afkickkliniek op non-actief'

Opnieuw is een van de directeuren van een verslavingskliniek in Veldhoven op non-actief gesteld. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Niels S. wordt verdacht van poging tot moord. Hij reed begin september in op een terras in het Brabantse Oerle. Zijn collega Bas de B. werd eind november op non-actief gesteld na een ander incident.

De 30-jarige S. zou ruzie hebben gehad in het café, waarna hij opzettelijk achteruit het terras opreed. Verschillende mensen moesten opzij springen om niet te worden geraakt. S. moet zich donderdag bij de rechter verantwoorden voor zijn daad.

Volgens het Eindhovens Dagblad moest S. al in september opstappen als directeur, maar was hij nog tot vorige week actief. Een woordvoerder van de kliniek wil naar aanleiding van de berichtgeving in de krant niet reageren. Het bedrijf komt later met een officiële reactie naar buiten.

S.' collega Bas de B. probeerde tijdens een vlucht de nooddeur van een vliegtuig te openen. Ook deed hij een poging om de cockpit te betreden en viel hij passagiers lastig. Hij werd na het incident door de kliniek op non-actief gesteld.

S. en De B. zijn de oprichters van de kliniek en hebben zelf ook verslavingsproblemen gehad.