Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft in de Eredivisie de topper tegen PSV met 2-0 gewonnen. In de Kuip maakten Sekou Cissé en Ruben Schaken in een fraaie wedstrijd de doelpunten voor de Rotterdammers. Door de zege hervindt Feyenoord op de ranglijst de aansluiting met Ajax, terwijl PSV tweede blijft staan.

In een open wedstrijd nam Feyenoord het voortouw waarbij Schaken al na drie minuten gevaarlijk was. Hij schoot in kansrijke positie hoog over, terwijl Otman Bakkal namens de Rotterdammers naast schoot. PSV herstelde zich langzaam maar zeker en kreeg via Tim Matavz en de uitgefloten Georgino Wijnaldum enkele kansen.

PSV'er Manolev in een verbeten duel met Feyenoorder Cissé (Foto: Pro Shots)

Vlak voor rust trok Feyenoord het initiatief weer naar zich toe, wat resulteerde in de 1-0 van Cissé. Toivonen zag een breedtepass onderschept worden door Cissé die na een combinatie met John Guidetti PSV-doelman Andreas Isaksson via een schuiver kon passeren.

Vlak na rust was het opnieuw raak in de Kuip nadat de linksback van PSV Jetro Willems bij de achterlijn zich eenvoudig van de bal liet zetten door Schaken die hierna het strafschopgebied inliep en via een schot met links Isaksson opnieuw liet vissen. Amper vijf minuten later had Schaken de 3-0 op zijn schoen, maar Isaksson redde knap.

Schaken viert de 2-0 (Foto: Pro Shots)

PSV zette aan en nog geen minuut na het schot van Schaken was het Karim El Ahmadi die Feyenoord voor een tegentreffer behoedde door de bal van de doellijn te halen. Niet lang daarna waren Wijnaldum (twee keer), Bouma en Strootman dichtbij de aansluitingstreffer, maar de Rotterdammers hadden telkens een antwoord op de schoten van de Eindhovenaren.

Nadat de storm van PSV was geluwd was het slotakkoord weer voor Feyenoord. Willems haalde een inzet van Schaken van de lijn en Isaksson hield met een knappe redding een hard schot van Bakkal tegen. Ook invaller Jerson Cabral was nog dicht bij de 3-0, maar gescoord werd er niet meer.