Randstad werkt aan noodscenario val eurozone

Randstad is begonnen met het ontwikkelen van een noodscenario voor het geval de eurozone uit elkaar valt. Dat maakte het uitzendconcern vrijdag bekend.

"We kijken naar de gevolgen van het niet meer hebben van de euro en dan zouden moeten betalen in Italiaanse lires en Griekse drachmes", zei chief financial officer Robert-Jan van de Kraats tijdens een conferentie voor analisten.

De CFO zei dat Randstad 'de keuze van banken' waarmee zaken worden gedaan heeft aangepast en voegde toe dat voorbereidingen voor het noodplan zullen doorgaan en dat het bedrijf "er nog niet definitief mee klaar is".

Van de Kraats merkte op dat de meerderheid van de zakelijke activiteiten van Randstad zich in de sterkere landen uit de eurozone bevinden. Het concern haalt het grootste deel van zijn omzet uit Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar is ook actief in Italië, Spanje, Portugal en Griekenland.

Randstad zei ook dat eventuele overnames minimaal 100 miljoen euro aan de omzet zouden moeten toevoegen en kijkt voor acquisities vooral naar het professionalsegment.

Eerder meldde het bedrijf via een persbericht dat de omzet in oktober met 5 procent autonoom is gegroeid.