Purmerender langer vast voor neersteken overvallers

Een 19-jarige man uit Purmerend die is aangehouden voor het neersteken van twee woningovervallers, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Haarlem heeft zijn voorlopige hechtenis dinsdag met veertien dagen verlengd.

Vier gewapende mannen drongen in de nacht van vrijdag rond 03.45 uur op zaterdag zijn woning aan de Cornelis Edelmanstraat binnen. De Purmerender zou twee van de mannen tijdens hun vlucht hebben aangevallen met een mes. Ze werden meerdere keren in de rug geraakt.

Een nieuwe richtlijn waarin staat dat iemand die zich met geweld verdedigt tegen een ander die geweld gebruikt niet meteen in de cel wordt gezet, is in deze zaak volgens justitie niet van toepassing. Volgens het OM was van een noodweersituatie geen sprake.

Kort na de overval bleek dat de Purmerender een grote hoeveelheid contant geld bezat. Ook bleek hij twee dure auto's te bezitten, terwijl hij geen inkomsten heeft. Justitie verdenkt hem van witwassen. Ook werden ruim zestig nitraatbommen aangetroffen.

Ook de hechtenis van drie van de vier overvallers is met veertien dagen verlengd. De vierde overvaller is nog voortvluchtig.