Turkse president komt naar Venlo

De Turkse president Abdullah Gül bezoekt volgend jaar Venlo, de thuisstad van PVV-leider Geert Wilders. Gül is uitgenodigd door minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA). Dat heeft het ministerie van Verhagen donderdag bekendgemaakt.

Gül brengt een bezoek aan de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, met in zijn kielzog een grote delegatie uit het bedrijfsleven. De Floriade vindt van 5 april tot 7 oktober plaats in Venlo. Verhagen ondertekende donderdag de plannen voor het Nederlandse paviljoen op de Floriade.

Het bezoek van Gül aan Venlo is opmerkelijk, omdat Wilders zich afgelopen weekend uitsprak tegen de komst van Gül naar Nederland.

Een woordvoerder van Verhagen meldt donderdag desgevraagd dat het toeval is dat Gül de geboortestad van Wilders bezoekt. "Het bezoek aan de Floriade maakt deel uit van zijn staatsbezoek. De Floriade vindt eens in de tien jaar plaats. Regio's doen erg veel moeite om de tentoonstelling binnen te halen. Het is puur toeval dat die volgend jaar in Venlo plaatsvindt."

Wanneer het staatsbezoek precies plaatsvindt, is nog niet bekend.


Turkse president komt naar Venlo (Foto: Novum)