Lingerieleague vervangt NBA

De Amerikaanse basketballiefhebbers die dit seizoen door de NBA in de steek gelaten worden, kunnen binnenkort alsnog kijken naar een basketbalcompetitie. Het gaat om Rick's Cabaret Basketball League, een zogenaamde lingerieleague waar stripteasedanseressen het tegen elkaar zullen opnemen op het basketbalveld.

Lonnie Hanover, eigenaar van een New Yorkse stripclub, kwam met het idee na het aanhoudende arbeidsconflict tussen Amerikaanse profbasketballers en de NBA. "We zijn allemaal teleurgesteld dat de basketbalcompetitie nog steeds niet is begonnen. We kregen te horen dat mensen er geld voor zouden neerleggen om ons op onze hoge hakken te zien basketballen, dus we hebben besloten een eigen competitie te maken", zegt Gianna, een van de danseressen van Hanovers stripclub. "We zullen blijven spelen totdat de NBA de echte basketbalcompetitie start."

Volgende week zullen de New Yorkse dames met de primeur komen. Dan wordt bekendgemaakt wie hun coach zal worden. Volgens de geruchten gaat het om een voormalig NBA-ster. Tevens wordt dan het clubtenue getoond.

De dames zullen het in de eerste wedstrijden opnemen tegen ploegen uit Minneapolis en Miami. Het complete wedstrijdschema van de lingerieleague zal naar verluidt in januari klaar zijn.