Cruijff wil niet door met medecommissarissen

Johan Cruijff weigert nog langer samen te werken met zijn collega's in de raad van commissarissen bij Ajax. Dat is de uitkomst van de ledenraadsvergadering die zondag vanaf 10.30 uur in de Arena werd gehouden. "Ik ga niet op deze manier door", laat de voormalige nummer veertien weten voor de camera van Eredivisie Live.

"Er zijn een heleboel opmerkingen over en weer gemaakt. Hoe er met alle oud-spelers is omgegaan is voor mij onacceptabel. De club moet nu beslissen wat er gebeurt", aldus Cruijff.

Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer moesten aan de ledenraad uitleggen waarom ze zonder medeweten van Cruijff de komst van de beoogde nieuwe algemeen directeur Louis van Gaal hebben geforceerd. Cruijff was als erelid aanwezig bij de vergadering.

De ledenraad van Ajax moet maandag over een week in een stemming bepalen welke kant het op wil. De raad kan eventueel een motie van wantrouwen indienen, die dan op 12 december aan de aandeelhoudersvergadering wordt voorgelegd.

Bestuursleden Uri Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden leggen met ingang van maandag hun functie formeel neer. Zij stelden hun functie al op 30 maart ter beschikking, maar bleven op interim-basis aan. Bij de eerstvolgende vergadering van de ledenraad worden nieuwe bestuursleden benoemd.