PVV wil Blatter op zwarte lijst sporters

FIFA-baas Sepp Blatter wordt als het aan gedoogpartij PVV ligt als eerste geplaatst op de zwarte lijst voor sporters. Dat laat Tweede Kamerlid Richard de Mos (PVV) vrijdag weten.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil topsporters die in de fout gaan extra zwaar straffen. Zij hebben een voorbeeldfunctie waarnaar ze zich dienen te gedragen. Daarom komt er een zwarte lijst voor sporters die vanwege ernstig wangedrag langdurig of permanent zijn geschorst.

Ook komt er een registratiesysteem voor clubs die vaak betrokken zijn bij wangedrag, blijkt uit de plannen die Schippers vrijdag naar de Kamer stuurt. De Mos is blij met de komst van de zwarte lijst. "Het is goed dat minister Schippers het breed gedragen gevoel in de Kamer nu omarmt en dat wangedrag van zowel amateur- als profsporters de kop wordt ingedrukt".

Hij vindt echter dat mensen die oproepen tot wangedrag ook op de zwarte lijst moeten worden gezet. "Sepp Blatter, die zegt dat racisme op het voetbalveld geen probleem is, moet niet alleen direct opstappen als baas van de FIFA, maar kan wat mij betreft ook als eerste op de zwarte lijst van minister Schippers", aldus de PVV'er.

Blatter heeft inmiddels spijt betuigd voor zijn uitspraken. Hij zei woensdag tegen CNN dat er geen racisme is in het voetbal. Deze uitspraak betitelt hij nu als een 'ongelukkige woordkeuze'. Hij vindt nu dat racistische spelers uit het voetbal moeten worden gezet.


PVV wil Blatter op zwarte lijst sporters (Foto: Novum)