100 uur Zelda voor de Hartstichting

Op woensdag 14 december starten zes enthousiaste Nederlandse gamers aan een game-marathon van 100 uur. In deze 100 uur gaan ze zeven verschillende Zelda-games spelen voor de Nederlandse Hartstichting.

De marathonsessie zal live te volgen zijn via een livestream op de site waar men ook kan chatten met de deelnemers die op dat moment niet aan het spelen zijn. Het doel van de marathon is het inzamelen van geld voor de Nederlandse Hartstichting. De donaties kunnen gedaan worden via iDeal. Er wordt nauwkeurig bijgehouden wie hoeveel doneert en hoeveel er in totaal opgehaald wordt.

Er is gekozen voor de Hartstichting vanwege persoonlijke redenen en Zelda gaat gespeeld worden omdat 'hartjes' een belangrijke rol spelen in de game. Daarnaast is het natuurlijk een populaire franchise die haar 25e verjaardag viert.

Hoewel gamen over het algemeen niet als 'gezond' gezien wordt steunt de Hartstichting dit initiatief wel. Er wordt ook extra aandacht gelegd op gezondheid door een aantal sessies Wii Fit. Bovendien zal er een kok aanwezig zijn die de deelnemers een gezonde maaltijd zal voorschotelen.

De actie is tevens te volgen via Twitter en Facebook.