'Oom Hein' twee jaar de cel in voor misbruik

Een 43-jarige man uit Haaften moet twee jaar de cel in omdat hij twee achternichtjes van zijn partner langdurig seksueel heeft misbruikt. De rechtbank in Arnhem acht het misbruik bewezen, maar sprak hem dinsdag wegens gebrek aan bewijs vrij van misbruik van zijn stiefdochter.

De twee nichtjes werden tussen 2007 en 2009 misbruikt door de man, die ze oom Hein noemden. Een van hen verklaarde dat ze 6 jaar was toen het misbruik begon. De oom sloeg toe bij logeerpartijtjes bij hem thuis, maar ook tijdens een vakantie in Limburg.

Voor de aanklacht dat de man zich tussen 1993 en 1998 ook aan zijn stiefkind zou hebben vergrepen vond de rechtbank onvoldoende bewijs. De man heeft misbruik overigens in alle gevallen ontkend. Wel gaf hij tegenover de rechtbank toe de meisjes te hebben gestreeld, maar van ontucht was volgens hem geen sprake.

De man kreeg ook zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van vijf jaar opgelegd. Hij moet zich in die periode laten behandelen door een psycholoog en laten begeleiden door de reclassering. Ook moet hij aan beide meisjes ruim vijfduizend euro schadevergoeding betalen. De nichtjes hebben in een schriftelijke verklaring laten weten regelmatig last te hebben gehad van nachtmerries.