Jay-Z staakt verkoop T-shirts na ophef

Jay-Z's kledinglabel Rocawear verkoopt geen T-shirts meer met de opdruk Occupy All Streets. De shirts, waarin ook Jay-Z de afgelopen week werd gespot, zorgden voor ophef waarna ze uit de webshop van Rocawear verdwenen.

Jay-Z veranderde Occupy Wall Street in Occupy All Streets als steunbetuiging aan de betogers die sinds half september in New York protesteren. Toen duidelijk werd dat de rapper de opbrengst van de verkoop van de T-shirts in eigen zak stak, ontstond ophef.

"Jay-Z, hoe getalenteerd ook, heeft het politieke gevoel van een rat en is een zak", reageerde een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street tegenover entertainmentsite TMZ. "Het is een belediging dat iemand met een veel te duur stukje katoen probeert geld te verdienen aan Occupy Wall Street."

Het shirt van Rocawear is niet bij alle betogers in het verkeerde keelgat geschoten. Russell Simmons, een van de oprichters van hiphoplabel Def Jam en de man achter het kledingmerk Phat Farm, is blij dat hij nog een shirt heeft weten te bemachtigen. "Ik ben blij dat ik het mijne vandaag heb ontvangen", twitterde Simmons, die ook protesteerde op Wall Street.