Guus Hiddink niet naar Ajax

Guus Hiddink heeft geen trek in een functie bij Ajax. Nu een uitschakeling op handen lijkt voor de EK-deelname van Turkije, waarvan Hiddink bondscoach is, werd bij de Amsterdamse club gehoopt dat hij daar technisch directeur wilde worden. Zijn naam kan echter weer worden geschrapt.

Bij Ajax rommelt het al maanden tussen Johan Cruijff en de overige leden van de raad van bestuur. De onenigheid gaat onder meer over het vormgeven van de opleiding en de technische staf. Dat leidde er eerder toe dat Marco van Basten afhaakte als kandidaat technisch directeur.

Omdat Hiddink eerder had gezegd dat hij Cruijff volledig vertrouwde en een functie bij Ajax als een mooie uitdaging te zien, was men in Amsterdam ingenomen met het verlies van Turkije tegen Kroatië: het zou Hiddink immers vrij kunnen maken voor een rol bij de club. Hij werd alom gezien als de man die de geschillen vlot zou kunnen trekken.

Tegenover de NOS heeft Hiddink zaterdag echter verklaard de overstap niet te zien zitten. "Er zijn allemaal commissies die allemaal directeuren naar huis kunnen sturen. 't Is Amsterdams en typisch Ajax dat het zo rommelig en zeer onrustig blijft", aldus de voormalige oefenmeester van het Nederlands elftal.

Ajax kan de zoektocht naar een oplossing dus weer voortzetten. Een lichtpuntje is dat Van Basten niet helemaal uitsluit alsnog naar Ajax te komen. Maar daarvoor moet volgens hem of Cruijff of de rest van de raad van bestuur opstappen.