45.000 Duitsers genaaid door naakte Sylvie vd Vaart

Een filmpje, waarin een naakte Sylvie van der Vaart te zien zou zijn, is sinds enige tijd een hot item onder Duitse Facebook-gebruikers. Wie het filmpje echter 'liket', installeert ongemerkt een Trojaans paard, een schadelijk computervirus. Inmiddels zijn al een kleine 46.000 Duitsers er ingetrapt.

Op Facebook is speciaal een Facebook-pagina aangemaakt voor de in Duitsland immens populaire echtgenote van Rafaël van der Vaart. Met de titel 'WOW! Sylvia van der Vaart heimlich im Bad gefilmt' hoopt men hitsige Duitsers te trekken. Het enige dat je hoeft te te doen is op de 'Vind ik leuk'-knop, in goed Duits 'Gefällt mir'-button, drukken om het filmpje af te spelen.

Wie dit echter doet, wordt naar een valse Facebook-pagina geleid. Wie dan op de startknop van het vermeende naaktfilmpje van de voetbalvrouw drukt, installeert echter een Trojaans paard. Dit computervirus nestelt zich diep in je harde schijf en is zeer lastig te verwijderen. De sociale netwerksite wordt de laatste tijd geplaagd door nepvideo's en -foto's van beroemdheden. Wie deze wil bekijken, krijgt geen stijve maar slechts een naar virus.