Duitse gamers woedend vanwege spyware

Duitse gamers zijn woedend op uitgever Electronic Arts. Het bedrijf zou spyware installeren via het downloadkanaal EA Origin waarmee pc-games gedownload kunnen worden. De Duitse afdeling van de uitgever heeft dit woensdag ontkend met een open brief aan zijn klanten. Wel past de uitgever het downloadkanaal aan.

De gamers zijn bang dat de uitgever onder meer toegang krijgt tot bijvoorbeeld software waarmee Duitsers hun belasting kunnen indienen en onderhoudssoftware voor smartphones. De uitgever op zijn beurt stelt dat het weliswaar lijkt alsof Origin computers scant, omdat Windows het programma vrij baan geeft, maar dat het downloadkanaal zich zou beperken tot het installeren en bijwerken van spellen.

Wanneer de aanpassing doorgevoerd wordt, is niet bekend. Ondertussen laten gamers massaal hun mening horen via internetforums. Daarnaast is een petitie opgezet om het schietspel Battlefield 3, dat gebruikmaakt van Origin, uit de schappen te halen. Wanneer vijftigduizend Duitsers de petitie ondertekenen, moet er over het onderwerp gesproken worden in de Bondsdag, het Duitse parlement.

Gamers doen er alles aan de uitgever zwart te maken. Veel producten van Electronic Arts worden op de winkelwebsite Amazon op de laagst mogelijke beoordeling getrakteerd.


Duitse gamers woedend vanwege spyware