Baby met drie hoofden geboren

In de Indonesische stad Binjai in Noord-Sumatra is zaterdag een baby met drie hoofden geboren. Dat melden Indonesische media maandag. Het kind had een prima geboortegewicht maar zijn artsen en familie zijn toch ongerust over de gezondheid van de baby.

Om zijn overlevingskansen te vergroten, moet het kind volgens artsen vervoerd worden naar een ziekenhuis in de plaats Medan waar moderne faciliteiten ter beschikking staan. De ouders en overige familieleden hebben echter niet de middelen om naar dit ziekenhuis af te reizen. Hierdoor zal het jongetje waarschijnlijk overlijden, tenzij een gulle gever ten tonele verschijnt.

Volgens de arts wordt de afwijking van de baby mogelijk veroorzaakt door een probleem in de neurale buis. De neurale buis is een embryonale structuur waaruit het ruggenmerg en de hersenen ontstaan. Een afwijking hierin komt relatief vaak voor, aldus de arts, en kan op vele manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld door een spina bifida (open rug) of zelfs een afwezigheid van hersenen.