Metallica-fans vernielen podium na afzegging show

Woedende Metallica-fans hebben een podium vernield nadat de metalband zijn show moest afzeggen wegens 'technische problemen'. Metallica zou vrijdag in de buurt van New Delhi zijn eerste Indiase show ooit geven.

Toen het nieuws een paar uur voor het begin van de show naar buiten werd gebracht, begonnen enkele van de ongeveer 25 duizend fans rellen te schoppen. Mensen klommen het podium op en smeten met apparatuur. Naar verluidt werd materiaal ter waarde van tweehonderdduizend dollar vernield, terwijl ook fans gewond zouden zijn geraakt.

In een verklaring aan de Indiase krant The Times of India laat Metallica weten 'ontzettend teleurgesteld' te zijn. "Metallica had heel veel zin in zijn eerste show ooit in India", zegt Lars Ulrich, drummer en mede-oprichter van de band. Volgens Ulrich kregen de bandleden vrijdag na een persconferentie te horen dat de veiligheid van de fans niet kon worden gegarandeerd. "De veiligheid van het publiek staat bij Metallica altijd voorop."

De show werd in eerste instantie verplaatst van vrijdag naar zaterdag, maar de organisatie bleek op zo'n korte termijn geen nieuwe vergunning te kunnen krijgen. Daarop lieten de organisatoren weten dat het hele feest niet doorging. Zaterdag werden vervolgens vier personen, onder wie een medewerker van de organisatie, gearresteerd op verdenking van oplichterij.

In India vindt dit weekeinde de eerste Formule 1-race in het land plaats. Het Metallica-concert had de openingsact moeten zijn van het F1 Rocks festival in Gurgaon. Lady Gaga treedt zondag op in een vijfsterrenhotel in New Delhi tijdens een afterparty.