Marijke Helwegen wil worden gerecycled

Marijke Helwegen hoopt na haar dood gerecycled te worden. Het 62-jarige boegbeeld van plastische chirurgie wil onder meer terugkomen in de vorm van plastic bekers.

"Ik doe aan duurzaamheid", vertelt Helwegen voor de camera van Novum Nieuws. "Ik verdwijn met al mijn plastics als eerste in de chemische afvalemmer." Volgens de socialite zijn er na haar dood genoeg ingrediënten uit haar lichaam die kunnen worden hergebruikt. "Plastics kun je van mij maken en pvc is een wereldhandel", somt ze op. "Botox komt er ook een paar liter uit. Maar vooral plastic en dat kun je allemaal recyclen."

Marijke, die lange tijd de pr verzorgde voor de privékliniek van cosmetisch arts Robert Schoemacher, heeft er naar eigen zeggen lang over gedaan om te worden wie ze nu is. Zo moest ze zich lange tijd verdedigen. "Mensen dachten dat ik geen hersencellen had. Maar ik heb uiteindelijk willen zijn zoals ik nu ben. Ik ben eigenlijk een beetje onsterfelijk", vertelt Helwegen. "Hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik me voel."