Dief bekent dat hij met Picasso wegliep

De man die deze zomer met een tekening van Picasso een galerie uit wandelde, heeft schuld bekend. Mark Lugo gaf donderdag toe het werk, dat ruim 190.000 euro waard is, te hebben gestolen uit de Weinstein Gallery in San Francisco.

De 30-jarige Lugo haalde de tekening van Picasso op 5 juli van de muur van de galerie en liep er rustig mee weg. Buiten hield hij een taxi aan en ging ervandoor. De man werd enkele dagen later opgepakt dankzij snel politieonderzoek, een alerte taxichauffeur en zeer duidelijke videobeelden van hem met de tekening.

In zijn appartement in New Jersey vond de politie een schat gestolen spullen. De collectie kunstwerken en dure flessen wijn had een gezamenlijke waarde van ongeveer een half miljoen euro.

De dief bekende schuld aan de ontvreemding van de Picasso in ruil voor het opheffen van andere aanklachten, waaronder voor inbraak. Door de deal komt Lugo op 21 november vrij. Hij wordt dan uitgeleverd aan justitie in New York. Daar staan hem aanklachten te wachten voor de roof van andere kunstwerken.


Dief bekent dat hij met Picasso wegliep (Foto: Novum)