CDA-politici willen Verhagen niet als partijleider

Een overgrote meerderheid van CDA-politici wil Maxime Verhagen niet als partijleider. Slechts drie procent ziet hem als geschikte leider van de regeringspartij. Dat meldt NRC Handelsblad, dat hier samen met onderzoeksbureau overheidinnederland.nl onderzoek naar deed.

Bijna 750 gemeenteraadsleden, burgemeesters, gedeputeerden en Kamerleden voor het CDA werden voor het onderzoek ondervraagd. Van hen vindt maar vijf procent dat het goed gaat met de partij.

Ook het functioneren van de Tweede Kamerfractie kan in de ogen van de meesten geen genade vinden. Slechts een kleine veertig procent is daarover tevreden. De ondervraagden zijn vooral ontevreden over het gebrek aan een duidelijke leider en een heldere koers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat driekwart van de politiek actieve CDA'ers minister van Financiën Jan Kees de Jager de beste CDA-minister vindt. Als de ondervraagden toen over dit kabinet hadden geweten wat ze nu weten, had 64 procent voor samenwerking met de PVV gestemd. Vorig jaar was dat nog 74 procent.


CDA-politici willen Verhagen niet als partijleider (Foto: Novum)