Politie rolt harddrugslaboratoria op

De afgelopen dagen zijn op verschillende plekken in het land laboratoria waar harddrugs werden gemaakt opgerold. Maandag werd bij een boerderij in het Drentse Zandberg een xtc-laboratorium aangetroffen, vrijdagavond was het raak in Eindhoven. Daar was een drugsfabriek waar vermoedelijk crystal meth werd geproduceerd en cocaïne gewassen.

In Zandberg zijn vier mannen en een vrouw opgepakt. Twee van hen zijn bewoners van het pand, dat aan de Schaapsbergweg ligt. Het aangetroffen laboratorium was nog in werking. Wat er exact is aangetroffen, kan de politie nog niet zeggen. Vanwege de arrestaties moest voor opvang van kinderen en dieren worden gezorgd.

Het drugslaboratorium in Eindhoven zat in een pand en een bijbehorende garagebox in een woonwijk. Er werden onder meer een reactievat en een destillatieketel, bedoeld voor de productie van synthetische drugs, een cocaïnepers en grote hoeveelheden chemicaliën gevonden. Het laboratorium is dit weekend ontmanteld, meldt het Openbaar Ministerie maandag.