VI schakelt live met Televizier-gala

De RTL 7-talkshow Voetbal International (VI) zal vrijdagavond live over en weer schakelen met het Gouden Televizier-Ring Gala, dat tegelijkertijd op Nederland 1 wordt uitgezonden. Dat heeft RTL vrijdag laten weten.

VI maakt samen met The Voice of Holland en Wie is de Mol kans op de prestigieuze Gouden Televizier-Ring. VI-analist Johan Derksen kan de mannelijke Zilveren Televizier-Ster in de wacht slepen. Zijn concurrenten zijn Jeroen van Koningsbrugge en Johnny de Mol.

Boskamp jarig
Het Gouden Televizier-Ring Gala vormt een belangrijk onderdeel van de VI-uitzending, zegt RTL. "Maar verder wordt er vooral gepraat over voetbal. Aan tafel zitten Wilfred Genee, Johan Derksen, Aad de Mos en Jan Boskamp, die deze dag ook nog eens jarig is."

Cornald Maas, presentator van het gala, heeft zin in het communiceren met VI: "Ik verheug me al op het schakelen van Carré naar de studio van VI en het bijbehorende nurkse gezicht van Johan Derksen."

Andere prijzen
Er worden ook nog drie andere prijzen uitgereikt, namelijk de vrouwelijke Zilveren Televizier-Ster (Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol), de Gouden Stuiver (Het Klokhuis, Sinterklaasjournaal en Taarten van Abel) en de Televizier Talent Award (Erik Dijkstra, Rámon Verkoeijen en Guus Meeuwis).

Vrijdagavond kan alleen op de Gouden Televizier-Ring gestemd worden, de winnaars van de andere prijzen zijn al in een eerdere stemronde bepaald. Zowel VI als het Gouden Televizier-Ring Gala worden vanaf 20.30 uur uitgezonden.


Vorig jaar was het ook al zo'n daverend succes