Vier op tien vergeten pas door nieuwe pinnen

Ruim vier op de tien Nederlanders zijn vanwege het nieuwe pinnen hun pasje al wel eens vergeten. Van de Nederlanders stelt 44 procent dat winkelpersoneel ze er op attent heeft moeten maken de pinpas mee te nemen. Dat meldt Maurice de Hond dinsdag na onderzoek.

Bij het nieuwe pinnen wordt geen gebruik meer gemaakt van een magneetstrip, maar van een zogeheten EMV-chip, waardoor de pas in het pinapparaat moet worden gestoken en daar even in moet blijven zitten. Die chip moet het pinnen veiliger maken en wordt in heel Europa ingevoerd. In Nederland moeten eind dit jaar alle automaten zijn aangepast.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat het nieuwe pinnen veiliger is: slechts 34 procent gelooft dit. Acht procent denkt dat het tegenovergestelde het geval is, terwijl 42 procent vermoedt dat het geen verschil maakt.

De helft ervaart geen verschil in snelheid, terwijl 38 procent het idee heeft dat het langzamer gaat. Veertig procent van de deelnemers vindt het oude systeem beter. Daar staat echter tegenover dat in de ogen van 44 procent van de Nederlanders er wel sprake is van een verbetering.


Vier op tien vergeten pas door nieuwe pinnen (Foto: Novum)