[CL] Uitslag Dinamo Zagreb - Ajax

Het heeft wat moeite gekost, maar Ajax is er vanavond in geslaagd om van Dinamo Zagreb te winnen. In de Kroatische hoofdstad werd het 0-2 voor de Amsterdammers. De score had echter nog veel hoger uit kunnen vallen, aangezien in de tweede helft flink wat kansen werden gemist.

Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar gaf ook enkele mogelijkheden aan Dinamo Zagreb weg. Dit had vooral te maken met het slordige verdedigen, waarbij vooral Gregory van der Wiel in negatieve zin opviel. Doelman Kenneth Vermeer slaagde er echter in om zijn doel, bij schoten van Beciraj en Leko, schoon te houden.

Aan de andere kant hadden Siem de Jong, Miralem Sulejmani, Derk Boerrigter en Christian Eriksen hun vizier niet op scherp staan, waardoor Ajax verzuimde de overmacht in doelpunten uit te drukken. De grootste kans in de eerste 45 minuten was voor De Jong. De Ajacied schoot voor open doel over, nadat een vrije trap van Jan Vertonghen door de keeper werd gekeerd.

Christian Eriksen in actie tegen Adrian Calello (Foto: Pro Shots)

Kort na de pauze brak Boerrigter de ban voor Ajax door de eerste treffer voor zijn rekening te nemen. De Amsterdammers mochten na 482 minuten, in Europees verband, weer eens juichen, wat tevens een negatief clubrecord betekent.

Na de treffer behield Ajax de controle over de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Zo stuitte Theo Janssen op doelman Kelava en belandde een kopbal van De Jong, net als in de eerste helft, opnieuw op de paal.

In de slotfase liet Eriksen dan toch de verdiende 2-0 aantekenen. De Deense voetballer speelde zich knap vrij en ging alleen op het Kroatische doel af. Hij bleef vervolgens koel en schoof de bal voorbij de sluitpost.