Aanleg A4 Midden-Delfland in voorjaar van start

De aanleg van het ontbrekende stuk A4 tussen Delft en Schiedam begint volgend voorjaar. De nieuwe weg is eind 2015 klaar, maakte Rijkswaterstaat dinsdag bekend.

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de aanleg van het zeven kilometer lange stuk asfalt gegeven aan het consortium A4ALL, dat bestaat uit de bedrijven Boskalis, Heijmans en de VolkerWessels-bedrijven KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort en Vialis.

De weg wordt deels verdiept aangelegd en ook wordt geïnvesteerd in de aanleg van extra natuur. Verschillende natuurorganisaties en bewoners tekenden nog bezwaar aan bij de Raad van State tegen de aanleg van de weg, maar tevergeefs. De bestuursrechter gaf begin juli groen licht voor de bouw ervan.

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) noemt de opdrachtverlening door Rijkswaterstaat 'opnieuw een belangrijke stap' voor de verbetering van de bereikbaarheid tussen Rotterdam en Den Haag. "Vele duizenden weggebruikers op het traject gaan vanaf 2015 van de verlengde A4 profiteren."

Hoewel de eerste schop volgend jaar pas officieel de grond in gaat, beginnen de voorbereidende werkzaamheden al eerder. Schultz heeft zo'n negenhonderd miljoen euro uitgetrokken voor de weg.