Autocoureur Dan Wheldon (33) overleden

Tweevoudig Indy500-winnaar Dan Wheldon is zondag bij een hevige crash van de IndyCars op de Las Vegas Motor Speedway overleden. De 33-jarige coureur laat een vrouw en twee zoons achter.

Wheldon was in Las Vegas om deel te nemen aan de seizoensfinale van de IndyCar Series. De Brit startte in de race in het achterveld en baande zich een weg naar voren toen in de beginfase van de wedstrijd zich een grote crash voordeed waarbij vijftien auto's betrokken waren. Wheldon reed in op de brokstukken voor hem en werd met zijn auto de lucht in gelanceerd. Hierbij raakte de auto de muur hard.

De auto van Sam Schmidt Motorsports raakte zwaar beschadigd, waarbij ook de veiligheidsconstructie was aangetast. Wheldon werd door de marshalls nog wel snel uit de auto gehaald en per helikopter naar het University Medical Centre in Las Vegas vervoerd, maar de verwondingen waren te zwaar, waardoor hij het leven liet.

De organisatie van de race besloot om de race af te gelasten en de coureurs het circuit op te sturen om een vijf ronden lang eerbetoon aan Wheldon te geven.


De heftige crash waarbij Wheldon het leven liet