Onduidelijkheid over Mutassim Gadhafi

Er is onduidelijkheid over het lot van Mutassim Gadhafi, een van de zonen van de verdreven Libische leider Moammar Gadhafi. Er waren berichten dat Mutassim woensdag was opgepakt toen hij probeerde de zwaar door revolutionaire strijders belegerde stad Sirte te ontvluchten. Een woordvoerder van de Nationale Overgangsraad in Benghazi zei de arrestatie van Mutassim niet te kunnen bevestigen.

Wel zijn mensen uit de onmiddellijke omgeving van Mutassim opgepakt, zei woordvoerder Jalal el-Gallal.

De geruchten over Mutassims arrestatie leidden woensdag tot vreugdevolle taferelen in Benghazi en de hoofdstad Tripoli. Her en der werden uit blijdschap schoten in de lucht afgevuurd.

Mutassim was de nationaal veiligheidsadviseur van zijn vader en bekleedde een belangrijke functie in het leger en de veiligheidsdiensten.

Van Gadhafi zelf ontbreekt ieder spoor. Er zijn geruchten dat hij zich ergens in het zuiden van Libië ophoudt en daar de bescherming geniet van Toearegs.

In Sirte en ook in Bani Walid zitten nog altijd Gadhafi-getrouwe strijders verschanst. De revolutionaire strijders doen er alles aan om ook deze laatste twee bolwerken van het regime in te nemen.


Onduidelijkheid over Mutassim Gadhafi (Foto: Novum)