Weer brandbomaanslag verijdeld in Berlijn

De politie in Berlijn heeft dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag een brandbomaanslag op het spoor verijdeld. Spoorwegmedewerkers troffen op een emplacement in het zuidoosten van de stad drie explosieven aan, zei een politiewoordvoerder.

Bommenruimers van de politie ontmantelden de explosieven. Het treinverkeer van en naar het zuidoosten van Berlijn lag door de operatie enkele uren stil. De luchthaven Schönefeld was gedurende die tijd niet per trein vanuit Berlijn te bereiken.

Maandag wist de politie op het laatste moment een brandbomaanslag op het centraal station van Berlijn te voorkomen. Bij een tunnel, op ongeveer honderd meter van een perron, werden zeven flessen met een brandbare vloeistof en een ontstekingsmechanisme aangetroffen.

Eerder maandag werd een vergelijkbaar explosief gebruikt bij een aanslag op het spoor van de hogesnelheidstrein tussen Hamburg en Berlijn. Dit explosief ging wel af. De ontploffing veroorzaakte enige schade en het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd.

De aanslagen van maandag worden toegeschreven aan linkse extremisten die tegen de oorlog in Afghanistan gekant zijn.


Weer brandbomaanslag verijdeld in Berlijn (Foto: Novum)