Sterrenregen vanavond goed te zien

Het ziet er naar uit dat de sterrenregen van zaterdagavond redelijk tot goed te zien is. Op veel plekken worden felle opklaringen met een kraakheldere lucht verwacht, zegt een woordvoerder van Weeronline.

"De sterrenregen is ongetwijfeld voor veel mensen te zien. Op heel veel plaatsen is het onbewolkt", zegt de woordvoerder. Wel moet rekening gehouden worden met enkele buien.

De aarde gaat door de zogeheten Draconidenzwerm, waardoor veel meteoren in de dampkring terecht komen. Normaal levert de zwerm niet heel veel vallende sterren op, maar dit keer beweegt de aarde door een stofwolk met grote dichtheid.

Sterrenkundigen verwachten dat rond 22.00 uur de meeste vallende sterren te zien zijn. Naar verwachting vallen er dan tussen de een en tien sterren per minuut.

Sterrenspotters in het midden en oosten van het land, hebben het meeste geluk. Daar is het minst kans op wolkenvelden. De maan gooit mogelijk wel roet in het eten. Door het licht van de maan zijn de sterren waarschijnlijk minder goed te zien.