'Wonderen hebben keurmerk nodig'

Een erkend keurmerk voor wonderen zou 'geweldig' zijn. Dat vindt de voorzitter van de charismatisch-evangelische organisatie TRIN. Die reageert in het Nederlands Dagblad op bevindingen van onderzoeksjournalist Karel Stouter. Wonderen waarvan de organisatie zegt dat ze in Myanmar hebben plaatsgevonden betreffen volgens hem geen genezingen.

Stouter pleit in een open brief in de krant voor een keurmerk voor organisaties die 'met veel bravoure en overtuiging de wereld rondreizen'. TRIN, een afkorting die staat voor Touch Reach and Impact the Nations, steunt de oproep. "Hoe eerder hoe beter."

Stouter mag van de organisatie dinsdag al mee naar Myanmar. Daar houdt de organisatie een zogeheten opwekkinsgconferentie.

Een eerder verzoek om mee op reis te mogen wees de organisatie volgens de krant nog af. TRIN claimde na een vorige reis naar het Aziatische land dat zeven blinden genezen zouden zijn. De leiding van het blindeninstituut ontkende dat echter. Ze leden nog steeds aan dezelfde kwaal.

Het pleidooi voor een goedkeuringsstempel geldt overigens alleen voor protestants-christelijke organisaties. De katholieke kerk heeft al sinds jaar en dag een instantie die genezingsclaims beoordeelt.