Hells Angel Harry S. twee weken langer vast

Hells Angel Harry S. blijft twee weken langer in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. Het prominente lid van de Angels werd dinsdag samen met negen anderen opgepakt voor afpersing en het witwassen van crimineel geld.

Ook van verdachte Donald G., een huisvriend van de Angels, werd het voorarrest verlengd. Drie andere mannen en een vrouw mogen van de rechter-commissaris eveneens in ieder geval nog veertien dagen worden vastgehouden. Een verdachte moet op vrije voeten worden gesteld. Twee mannen en een vrouw werden donderdag al vrijgelaten door het Openbaar Ministerie.

Harry S. moest het vrijdag zonder zijn advocaat Bram Moszkowicz stellen. De officier van justitie wilde niet dat de raadsman aanwezig was omdat hij beide hoofdverdachten, Harry S. en Donald G., wilde bijstaan, laat een rechtbankwoordvoerder weten. De officier was bang dat dit het onderzoek in gevaar zou brengen. Moszkowicz heeft zijn cliënt Donald G. vrijdag wel bij kunnen staan.

De Orde van Advocaten liet weten dat Moszkowicz van het OM moest kiezen, maar dat niet wilde. Vervolgens heeft het OM een keuze gemaakt voor de raadsman. Het Openbaar Ministerie baseert zich op een artikel uit het Wetboek van Strafvordering dat de mogelijkheid biedt een advocaat bij een verdachte weg te houden.

Ongeveer 250 rechercheurs doorzochten maandag 21 woningen en twee bedrijven van de verdachten. De doorzoekingen vonden plaats in onder meer Almere, Landsmeer, Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Aalsmeer, Zaandam en Terwolde.