Harlinger verdacht van ontucht met kinderen

Een 27-jarige man uit Harlingen wordt verdacht van ontucht met jongeren onder de 16 jaar. Ruim dertig kinderen tussen de 11 en 16 jaar zouden, met kleren aan, seksuele handelingen bij hem hebben uitgevoerd. De man filmde en fotografeerde dit. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Leeuwarden woensdag.

Dit alles vond plaats in de woning van de verdachte. De handelingen zijn volgens het OM in een aantal gevallen ontuchtig. Er zijn geen afbeeldingen aangetroffen waarop ontucht met de jongeren zelf is gepleegd.

De gemeente Harlingen is twee weken geleden op de hoogte gebracht. De betrokken kinderen en hun ouders zijn geïnformeerd en hun is hulpverlening aangeboden.

De politie kreeg in juli de eerste meldingen van ouders die 'vreemde gedragingen' bij de verdachte constateerden en begon een onderzoek. Na een aangifte op 16 augustus werd een strafrechtelijk onderzoek opgestart. Bij de verdachte werd apparatuur in beslag genomen, waarna de Fries op 26 september werd aangehouden. Zijn voorarrest is eind september met twee weken verlengd. Op dit moment zijn vier aangiftes tegen hem gedaan.

De man lijkt volgens justitie zelfstandig te opereren. De meeste jongeren komen uit zijn directe omgeving. De Harlinger is vrijwilliger bij een voetbalvereniging in zijn woonplaats, maar onbekend is of dat relevant is.