The Simpsons mogelijk na 23 jaar van de buis

De producent van The Simpsons dreigt de stekker uit de animatieshow te trekken. Volgens Twentieth Century Fox Television kan de show niet langer gemaakt worden, omdat de kosten veel te hoog zijn. Naar verluidt is de acteurs gevraagd bijna de helft van hun salaris in te leveren.

Onder meer de acteurs die Homer, Marge en Bart Simpson van een stem voorzien moeten salaris inleveren. Zij zouden bijna acht miljoen dollar per seizoen verdienen. De producent kan dit niet meer opbrengen. "Wij vinden dat deze briljante serie door kan en zou moeten gaan, maar we kunnen onder het huidige financiële model geen nieuwe afleveringen maken", stelt de producent.

Met de acteurs wordt nog onderhandeld. Zij zouden hebben voorgesteld 30 procent van hun salaris in te leveren, maar willen dan meeprofiteren van herhalingen en de verkoop van merchandise. Een overeenkomst is nog niet bereikt, maar Fox heeft aangegeven er graag uit te willen komen.

The Simpsons startte 23 jaar geleden op de Amerikaanse zender Fox. In de jaren negentig keken gemiddeld 21,7 miljoen Amerikanen naar de show. Dit najaar bleven nog maar 7,1 miljoen mensen thuis voor de avonturen van de familie Simpson. Naar verluidt verdient de zender Fox al lange tijd niets meer aan The Simpsons, hoewel herhalingen wel veel geld opleveren.