Stekelenburg haakt af bij Oranje

Maarten Stekelenburg laat de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal, tegen respectievelijk Moldavië en Zweden, aan zich voorbij gaan. De doelman is onvoldoende hersteld van een blessure aan zijn hoofd.

"Ik ben vandaag weer in Nederland onderzocht", liet Stekelenburg, die sinds de zomer voor AS Roma uitkomt, op de website van Sport Promotion weten. "En daar kwam uit dat ik nog niet honderd procent hersteld ben van de schop tegen mijn slaap.

"Het zou beter zijn als ik nog even rust zou nemen. Daar houd ik me dan ook aan. Ik zal de wedstrijden tegen Moldavië en Zweden aan me voorbij moeten laten gaan. Ik had het graag anders gezien, maar het is op dit moment de beste beslissing."

Stekelenburg liep de hoofdblessure twee weken geleden, tijdens de wedstrijd tussen AS Roma en Internazionale, op. Na acht minuten wedstrijd raakte de goalie buiten bewustzijn, nadat Lucio hem vol op zijn slaap raakte. Afgelopen week stond de keeper alweer op het veld. Dit beviel hem echter slecht, omdat hij na de derde oefensessie opnieuw last kreeg van lichte hoofdpijn.

De voormalig keeper van Ajax vliegt morgen in de loop van de dag terug naar Italië, waar hij vervolgens aan zijn herstel zal werken. Bondscoach Bert van Marwijk heeft vooralsnog geen vervanger voor de sluitpost opgeroepen.