Derksen: Televizier stel geklede apen

Johan Derksen is niet bepaald blij met de nominaties voor het Gouden Televizier-Ring Gala 2011. Zowel zijn praatprogramma Voetbal International (VI) als hijzelf krijgen allebei een nominatie voor Gouden Televizier-Ring en de mannelijke Zilveren Televizier-Ster.

De 62-jarige voetbaljournalist heeft weinig zin om bij het gala aanwezig te zijn, zo liet Derksen vrijdagavond in VI weten. "Ik ben geen type voor bruiloften en partijen. Jij bent een showmannetje", zei hij tegen presentator Wilfred Genee. "Maar ik heb een schrijfachtergrond en ben de tv-wereld bij toeval ingerold. Maar ik ga niet tussen al die aangeklede apen staan."

VI is samen met Wie is de Mol? en The Voice Of Holland genomineerd. "Ik ben wel ontzettend blij voor het programma. We zijn van ver gekomen. Nog niet zo lang geleden wilden ze eigenlijk de stekker eruit trekken. Die mensen staan nu wel een beetje voor lul, om het netjes te zeggen. Want wie haalt Genee en Derksen nou van de buis?", aldus Derksen.

De voetbalanalist ziet zijn prijs liever naar medegenomineerde Johnny de Mol gaan: "Ik gun Johnny die prijs. Ik ben met hem in de VS geweest. Ik kende hem niet, maar het bleek een hele leuke jongen. Ik heb echt een zwak voor hem gekregen. Volgens mij ben ik de enige gast met wie Johnny niet naar bed is geweest."

Wie Derksen dus voor aap wil zetten kan 21 oktober stemmen op de besnorde voetbaljournalist als het Gouden Televizier-Ring Gala wordt uitgezonden.

Update 23.48 uur
Volgens de Televizier-site is het alleen nog mogelijk om op Derksens VI te stemmen: "De eerste stemronde liep tot en met 30 september. De eerste ronde heeft alle winnaars bepaald, behalve de Gouden Televizier-Ring. Wie met de prijzen naar huis gaat, wordt onthuld tijdens het Gouden Televizier-Ring gala dat op vrijdag 21 oktober vanaf 20.30 uur te zien is op Nederland 1. Tijdens die uitzending is het mogelijk de winnaar van de ring 2011 te bepalen via sms-stemmen."


Vorig jaar deed Johan Derksen ook al zo vriendelijk tegenover Televizier