[EL] Uitslag Metalist Charkiv - AZ

AZ heeft in de Europa League de uitwedstrijd tegen Metalist Charkiv met 1-1 gelijkgespeeld. Namens de Alkmaarders kwam Jozi Altidore tot score, Taison zorgde voor de gelijkmaker.

In de eerste helft domineerde AZ de wedstrijd en kreeg het ook kansen om op voorsprong te komen. De eerste grote kans was voor Altidore, maar een kopbal ging er niet in. Even later kwam de ploeg van Gert-Jan verbeek alsnog via Altidore op voorsprong. Klavan stak het veld over en bediende de Amerikaan, die goed afrondde.

In de tweede helft was het beeld omgekeerd. De Oekraïeners gingen op jacht naar de gelijkmaker en AZ moest verdedigen. Aanvankelijk ging het nog goed dankzij doelman en Esteban en de paal, maar uiteindelijk bleek de druk toch te groot. Uiteindelijk scoorde Taison na een schot van zestien meter. In de slotfase kregen beide teams nog kansen op de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

In de poule gaat AZ nu na twee duels aan de leiding. Het heeft evenveel punten als Metalist Charkiv, maar wel een beter doelsaldo. Austria Wien won van Malmö FF en staat derde.