PVV eist aftreden Van Aartsen

De PVV in Den Haag eist dat burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) onmiddellijk opstapt. De reden is dat de gemeente een memo naar de media zou hebben gestuurd waarin staat waar het weggepeste homostel woont.

"De burgemeester heeft de veiligheid van het homostel hiermee in gevaar gebracht, dat is onaanvaardbaar. Hij dient meteen zijn biezen te pakken en op te stappen", vindt PVV-raadslid Paul ter Linden.

Het stel is vertrokken uit de Haagse wijk Laakkwartier, naar eigen zeggen na anderhalf jaar te zijn uitgescholden en getreiterd door allochtone basisscholieren. Sinds een week woont het stel elders in de hofstad.

De gemeente Den Haag zou een memo over het homostel naar het tv-programma Pownews hebben gestuurd, met daarin de naam van het wooncomplex waar het stel nu woont. Pownews heeft die informatie niet naar buiten gebracht, maar dat doet volgens de PVV niets af aan 'het geblunder van Van Aartsen'.

De Tweede Kamer besloot dinsdag tot een spoeddebat over het wegpesten van het homostel, eveneens op initiatief van de PVV.


PVV eist aftreden Van Aartsen (Foto: Novum)