'Opnieuw homostel weggepest'

Een homostel is weggepest uit de Haagse wijk Laakkwartier. Het stel zegt in De Telegraaf anderhalf jaar lang te zijn uitgescholden en getreiterd door allochtone basisscholieren. Sinds een week woont het stel ergens anders in Den Haag.

Een van de mannen vertelt anoniem in de krant dat het begon met kleine pesterijen. "We werden uitgescholden en kregen andere nare opmerkingen naar ons hoofd geslingerd." Later werd het stel naar eigen zeggen ook bespuugd, werd er rot fruit door het open raam gegooid en werd de brievenbus volgepropt met straatvuil.

Het stel zegt dat de gemeente 'drie keer niks heeft gedaan om te helpen'. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) laat aan de krant weten dat in de zaak adequaat is gereageerd. "De politie en in het bijzonder de wijkagent heeft in deze zaak uitstekend opgetreden", zegt zijn woordvoerder.

Eerder dit jaar lag burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) van Utrecht nog onder vuur vanwege een weggepest homostel in de wijk Leidsche Rijn. Hem werd verweten te weinig te hebben gedaan om het stel te beschermen. Het kostte hem bijna zijn baan.