Luske in The Voice dankzij Tanja

Niemand minder dan de vrouw van Charly Luske heeft ervoor gezorgd dat hij meedoet aan The Voice of Holland. "Juist Tanja heeft me over de streep getrokken. Ik had twijfels, zag de risico's en eventuele problemen", vertelt hij aan het AD. Luske is sinds 2008 getrouwd met Tanja Jess.

De 33-jarige Luske timmert al jaren aan de weg als musicalacteur, maar doet mee aan The Voice of Holland om als zanger door te breken. Toen hij tijdens zijn auditie A Man's World zong, draaide alle juryleden van The Voice binnen een seconde hun stoel om.

Luske heeft verschillende projecten afgezegd om zich volledig op The Voice te kunnen storten. "Dat brengt natuurlijk wel een risico met zich mee. Vooral financieel. We hebben een hypotheek, twee kinderen. Daar kun je niet even tegen zeggen: we eten vanaf nu alleen nog boterhammen met pindakaas."

Toch is de zanger blij dat hij zich heeft opgegeven. "Echt iedereen reageert en vindt het te gek. Mensen zeggen eigenlijk steeds hetzelfde: Ik wist niet dat jij zó kon zingen. Ik heb mijn telefoon van het weekend op sommige momenten gewoon uit moeten zetten."