Uitslag Ajax - FC Twente

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur de topper tussen Ajax en FC Twente op het programma. Ajax kwam in de eigen ArenA dankzij een vroege goal van Miralem Sulejmani op voorsprong, maar een late goal van Luuk de Jong zorgde er voor dat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Ajax begon goed aan het duel tegen Twente, maar het was Twente-speler Willem Janssen die na negen minuten spelen nog maar net gestuit kon worden door Toby Alderweireld. Een minuut later was het aan de andere zijde raak nadat Sulejmani na een voorzet van Derk Boerrigter een messcherpe counter feilloos af wist te ronden.

Fer (FC Twente) probeert Sulejmani (Ajax) af te stoppen (Foto: Pro Shots)

De Amsterdammers drukten door en leken na een kwartier spelen via Jan Vertonghen de 2-0 te maken, maar scheidsrechter Vink keurde de goal van de Belg onterecht af wegens buitenspel. De arbitrage zag bij de hoekvlag een Twentespeler over het hoofd. Hierna kon Twente wat beter in de wedstrijd komen, maar tot de rust gebeurde er weinig meer.

Van der Wiel (Ajax) probeert Tiendalli (Twente) af te stoppen (Foto: Pro Shots)

Na de pauze hield Twente-doelman Nikolay Mihaylov zijn ploeg enkele malen goed op de been. Zo maakte hij kansen van Kolbeinn Sigthórsson en Christian Eriksen onschadelijk. Omdat ook Siem de Jong en Alderweireld goede mogelijkheden misten roken de Tukkers dat er in de slotfase van de wedstrijd mogelijk nog wat te halen viel.

Enkele minuten voor tijd bracht Luuk de Jong na een voorzet van Peter Wisgerhof de ploegen via een fraaie kopbal weer op gelijke hoogte. Het slotakkoord was voor Ajax, maar doordat Mihaylov in blessuretijd wederom een inzet van Eriksen goed redde bleef het bij 1-1.