Lady Gaga wil wet tegen pesten

Lady Gaga hoopt dat pesten per wet verboden wordt. De zangeres, die op de wet aan wil dringen bij de Amerikaanse president Barack Obama, is geschrokken van de zelfmoord van een 14-jarige jongen. Hij werd gepest vanwege zijn homoseksualiteit.

"Ik ga onze president ontmoeten", verkondigt Gaga via Twitter. "Ik stop niet met vechten. Hier moet een einde aan komen." De excentrieke zangeres heeft inderdaad een afspraak met de Amerikaanse president staan, maar of ze daar met hem kan spreken, is nog maar de vraag. Lady Gaga woont volgende week een politiek feestje bij waar ook Obama is. Volgens een woordvoerder van de president staat echter geen gesprek gepland, meldt de BBC.

Gaga maakt zich de laatste dagen kwaad om de dood van de 14-jarige Jamey Rodemeyer. "Hij heeft zelfmoord gepleegd omdat hij werd gepest. Pesten moet illegaal worden, dit is misdadig", twitterde ze donderdag. De zangeres, een homo-icoon, zet zich actief in voor homo-emancipatie. "Ik ben zo kwaad. Het is moeilijk liefde te voelen als wreedheid een leven kost."