Radio 4 vraagt luisteraars om instrumenten

Radio 4 roept luisteraars op instrumenten van de hand te doen. De klassieke radiozender wil met de actie bijdragen aan het muziekonderwijs van schoolkinderen. Basisscholen kampen volgens de zender en een aantal betrokken organisaties met een groot tekort aan instrumenten.

Mensen met een instrument op zolder of in de opslag kunnen vanaf 30 september twee weken lang hun instrument doneren bij verschillende inzamelpunten in het land. De laatste dag van de campagne is op 14 oktober. Dan wordt geteld hoeveel instrumenten er zijn gedoneerd.

Presentatoren als Paul Witteman, Chazia Mourali, Maartje van Weegen en Giel Beelen hebben hun naam aan het initiatief verbonden. Of zij ook een instrument gaan doneren is niet bekend.

De donaties gaan naar drie projecten van het initiatief Muziek Telt! van Muziek Centrum Nederland, Kunstfactor en het Fonds voor Cultuurparticipatie. De organisaties willen in drie jaar tijd meer kinderen laten kennismaken met muziek door ze te leren samenspelen in ensembles en orkesten.