Inbrekers huis Wesley en Yolanthe gepakt

De inbrekers die vorig jaar het vakantiehuis van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe op Ibiza leegroofden zijn opgepakt. Het gaat om vier Roemenen tussen de 24 en 45 jaar oud. Ze maakten volgens de krant Diario de Mallorca in het vakantiehuis van de voetballer voor zestigduizend euro aan juwelen en vijftienduizend euro aan contant geld buit. Ook Patrick Kluivert en zijn vrouw logeerden in het huis.

De bende heeft volgens Spaanse media een hele reeks inbraken op zijn geweten. Het zou gaan om minstens 23 inbraken, waarbij ze honderdduizenden euro's buitmaakten. Ze sloegen hun slag vooral bij vakantiehuizen van miljonairs op het geboorte-eiland van Yolanthe Sneijder-Cabau. Een ander slachtoffer van de bende was de topman van modehuis Christian Dior, Sidney Toledano.

De bende was vorig jaar na de berovingen naar Roemenië vertrokken. Onlangs kwamen ze terug naar Ibiza. Daar werden ze door de Spaanse politie in de kraag gegrepen. Een deel van de buit, tussen de 30 duizend en 35 duizend euro, is teruggevonden.