Uitslagen Eredivisie speelronde 6

Afgelopen weekend stond de zesde speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. Ajax en PSV speelde met 2-2 gelijk en FC Twente is de nieuwe koploper dankzij een 5-2 overwinning op ADO Den Haag. AZ steeg een plek en is nu de nummer twee van de Eredivisie. Een verslag van PSV - Ajax kun je hier lezen.

FC Twente is door een 5-2 zege op ADO Den Haag de nieuwe koploper. Met vijftien punten uit zes duels staan de Tukkers gelijk met AZ maar de Alkmaarders scoorden twee treffers minder. Lex Immers opende de score voor ADO en John Verhoek scoorde de 3-2. Voor Twente scoorden Marc Janko, Douglas, Luuk de Jong, Emir Bajrami en nogmaals De Jong.

AZ maakte vanmiddag een einde aan de verrassende zegereeks van RKC Waalwijk. De Alkmaarders wonnen met 2-1.

In het wat matte duel opende AZ-middenvelder Rasmus Elm uit een strafschop de score. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Geoffrey Castillion voor de gelijkmaker. Na een fout van Guy Ramos maakte invaller Charlison Benschop het beslissende doelpunt.

Feyenoord won zaterdagavond in De Kuip met ruime cijfers van De Graafschap (4-0). Ruben Schaken, John Guidetti (strafschop), Kelvin Leerdam en Guyon Fernandez (strafschop) kwamen na de rust tot scoren. Overigens eindigde De Graafschap de weddstrijd met tien man nadat verdediger Ted van de Pavert in de 58e minuut met rood van het veld werd gestuurd.