Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft zojuist in Eindhoven gelijkgespeeld tegen Ajax. Het duel eindigde in 2-2.

PSV begon sterk aan het duel en in de tweede minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. Matavz scoorde de 1-0. Ook in het vervolg was het PSV dat het spel domineerde waardoor Ajax amper aan spelen toekwam.

Ajax kwam na een kwartier spelen wat meer onder de druk uit en dat leverde een aantal kansen op voor onder meer Alderweireld en De Jong. De wedstrijd werd toen een kwartier stilgelegd na een botsing tussen Tyton en Derijck. In het vervolg scoorde Sigthorsson de gelijkmaker nadat hij koel invaller Sinouh passeerde.

PSV nam in de tweede helft de regie stevig in handen. Vooral Mertens was een ware plaag voor de defensie van de Amsterdammers. Na een overtreding van Van der Wiel op de Belg maakte Wijnaldum middels een penalty de 2-1.

PSV heerste ook in het vervolg van de wedstrijd en de Amsterdammers kwamen een aantal keer goed weg. Af en toe beten de Amsterdammers van zich af en  dat leverde via Bulykin de 2-2 op. In de laatste tien minuten waren beide ploegen dicht bij de winnende treffer maar die bleef uit.